Statusrapport

January 31, 2014 § Leave a comment

Det har gått en stund siden forrige innlegg, hvilket tildels skyldes at vi for tiden jobber med et større prosjekt som krever mye tid. Vi kommer til å fortsette å poste innlegg, men hyppigheten vil være noe uforutsigbar en god stund fremover. Man kan imidlertid også følge oss på Instagram hvor vi jevnlig deler bilder, erfaringer, eksperimenteringer og en og annen oppskrift. Her finner du oss som Ille brød (@illebrod).

I det siste har vi blant annet eksperimentert med å høyekstrahere fullkornsmel på egenhånd, med en enkel sikt, slik at vi får et mel som tilsvarer en svært høy utmalingsgrad (90-92%), uten de største skalldelene. Disse tar vi til side, og bruker som ‘coating’ utenpå brødet. Dermed får man en deig det er litt enklere å jobbe med, uten at det går på bekostning av næringsinnholdet.

Her er et eksempel på et brød med 30% fullkornsspelt og 20% høyekstraksjonsspelt, med klien som ble til overs som coating:

IMG_0432

Og krummen på et tilsvarende brød:

IMG_0598

Noen andre brød fra den siste tidens baking:

IMG_0600

IMG_0601

IMG_0599

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading Statusrapport at absurdeig.

meta

%d bloggers like this: