Statusrapport
January 31, 2014 § Leave a comment
Det har gått en stund siden forrige innlegg, hvilket tildels skyldes at vi for tiden jobber med et større prosjekt som krever mye tid. Vi kommer til å fortsette å poste innlegg, men hyppigheten vil være noe uforutsigbar en god stund fremover. Man kan imidlertid også følge oss på Instagram hvor vi jevnlig deler bilder, erfaringer, eksperimenteringer og en og annen oppskrift. Her finner du oss som Ille brød (@illebrod).
I det siste har vi blant annet eksperimentert med å høyekstrahere fullkornsmel på egenhånd, med en enkel sikt, slik at vi får et mel som tilsvarer en svært høy utmalingsgrad (90-92%), uten de største skalldelene. Disse tar vi til side, og bruker som ‘coating’ utenpå brødet. Dermed får man en deig det er litt enklere å jobbe med, uten at det går på bekostning av næringsinnholdet.
Her er et eksempel på et brød med 30% fullkornsspelt og 20% høyekstraksjonsspelt, med klien som ble til overs som coating:
Og krummen på et tilsvarende brød:
Noen andre brød fra den siste tidens baking:
Leave a Reply