FRØBRØD

July 29, 2013 § Leave a comment

Med samme metode som beskrevet for valnøttbrød kan du lage mange forskjellige brød – du bare bytter ut valnøttene med det du måtte ønske. Vi syns at hvis man først skal tilsette noe bør man også tilsette rikelig, slik at det gir brødet en markant karakter og ikke bare smaksetter det. 30 % (av 500 gr. mel) syns vi er et fint mål for tilsetninger, da ligger man akkurat på grensen av hva brødet kan ”bære” i fri form, samtidig som tilsetningene får definere smak og konsistens.

Her er et skikkelig frøbrød:

IMG_3625

NB! Det eneste du må gjøre i tillegg til det som allerede er beskrevet under valnøttbrød er å skolde frøene. Det gjør du ved å måle opp mengde frø og helle på kokende vann, ca. dobbel mengde, og så lar du skoldingen stå til vannet er avkjølt. Dette gir frøene en slags ”ny vår”, samtidig som det sørger for at de ikke trekker vann når de blandes i deigen.

Det avbildede brødet er bakt med 150 gr  (30%) frøblanding:

50 gr. gresskarkjerner

50 gr. solsikkekjerner

25 gr. sesamfrø

25 gr. linfrø

IMG_3632

Hvis du vil gi brødet en enda tydeligere smakskarakter kan du godt riste frøene før de skoldes.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

What’s this?

You are currently reading FRØBRØD at absurdeig.

meta

%d bloggers like this: